Overzicht

age 10+ players 2 playtime 15
Nederlands

 

Inhoud

Hanamikoji

7 grote geisha kaarten

21 geschenkkaarten

8 actiefiches

7 overwinningsfiches

spelregels

 

Beschrijving

Je bent de eigenaar van een traditioneel Japans restaurant en wil de gunst van 7 geisha's voor je winnen. Zij zijn de vertegenwoordigers van de Japanse cultuur en traditie. Zij zijn meesters in vele kunsten: muziek, zingen, dansen, geestige conversaties en de thee ceremonie. Hun gunst kan jou en je restaurant veel aanzien bezorgen.

 Echter je strijdt niet alleen om de gunst van de geisha's. Enkel wanneer je hen waardevolle voorwerpen van hun traditie aanbiedt, zullen zij jou hun diensten aanbieden.

 

 

Afbeeldingen

Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji Hanamikoji
 

Anderen over Hanamikoji

"Ik kan niet anders zeggen dat Hanamikoji een fantastisch tweespelerspel is. Het is simpel qua regels, maar oh zo spannend. Je moet alle vier de acties uitvoeren elke ronde, maar wanneer je welke actie doet is enorm belangrijk.  Je weet aan het einde van de ronde natuurlijk pas of je de juiste keus hebt gemaakt. Er zit zoveel onzekerheid, zoveel suspense in het spel, maar ondertussen probeer je alles zo goed mogelijk te controleren, zo goed mogelijk in de hand te houden. Je kunt redelijk inschatten hoe jouw keuzes de huidige staat van het bord beïnvloeden, maar pas als de beurten elkaar opvolgen zul je gaan merken of die keuzes ook werkelijk zorgen dat je de geisha’s voor je wint die je nodig hebt voor de overwinning.

Dit maakt het spel zo ongelofelijk spannend, maar het pijnigt tegelijkertijd ook je hersenen. Elke keuze die je maakt is van levensbelang, want een kaart aan de verkeerde kant van een geisha kan het spel compleet overhoop gooien. Er zijn maar weinig kaarten te verdelen tussen de spelers. Een minuscule kaart kan het verschil maken.

Sommige potje duren een ronde, andere zullen langer duren. Ik vind dit wel leuk. De fiches blijven liggen waar ze liggen en nu speel je ineens een heel ander spel. Gedurende die eerste ronde speelde je alleen voor de winst. Vol op de aanval. De rondes erna zul je, naast het charmeren van nog meer geisha’s, ook moeten consolideren. Daarom vind ik het idee dat bij een gelijkspel de fiches blijven liggen ook zo interessant. Dit betekent dat je in latere rondes je dus alleen maar voor hoeft te zorgen dat de andere speler niet wint bij een geisha die jij controleert. Een gelijkspel is daar genoeg. Dit zorgt ervoor dat sommige kaarten een hele andere waarde krijgen voor beide spelers in het spel.

Elke beurt is spannend. Kota Nakayama, de ontwerper van het spel, bereikt dit met erg weinig spelcomponenten. Plus, je krijgt er hele mooie illustraties bij en daarom vind ik Hanamikoji een must-have voor stelletjes of alle andere liefhebbers van tweespelerspellen. Het spel heeft een fantastisch innerlijk en een uiterlijk om trots op te zijn. Een klassieker in de dop." http://www.asaboardgamer.com/nl/recensie/hanamikoji-nl/

 

Ook aanbevolen

Daxu