Overzicht

age 8+ players 1 - 4 playtime 20
Nederlands

 

Inhoud

Qwinto - Het Kaartspel

32 speelkaarten

4 potloden

1 scoreblok

spelregels

 

Beschrijving

Het dobbelspel Qwinto heeft ondertussen veel spelersharten veroverd. Nu is er een nieuwe variant van dit vlotte spel: Qwinto-het kaartspel!  Net zo eenvoudig, maar ook net zo spannend!

Iedereen heeft het geluk in zijn eigen hand. Het kaart- spel is tactischer en dus kun je beter plannen. Gelukkig  hoef je ook in deze variant niet op je beurt te wachten.

 

 

Afbeeldingen

Qwinto - Het Kaartspel Qwinto - Het Kaartspel
 

Anderen over Qwinto - Het Kaartspel

"Behalve dat dit spel superleuk is, is het ook nog leerzaam. Kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) zijn spelenderwijs bezig met rekenen. Hier in huis merk ik dat de kinderen steeds sneller weten hoeveel punten de kaarten bij elkaar opgeteld zijn én dat ze steeds minder hulp nodig hebben, bij waar ze dat getal het beste (ongeveer) kunnen zetten. Natuurlijk wordt er wel eens bij elkaar ‘gespiekt’, zo van “Waar zet jij dat getal neer?” En dan wordt er vaak  bijgezegd van “Oh, dat is goed van je!” of “Huh? Kun je dat getal niet beter dáár invullen?”

Al met al een heel leuk én leerzaam spel, waarbij de spelers volop (ongemerkt) met rekenen bezig zijn. Omdat het spel niet te lang duurt en je direct met het spel kunt beginnen, is het echt een spel wat je snel uit de kast pakt om te spelen!" https://www.nicetips4kids.nl/qwinto-het-kaartspel-recensie/

"Qwinto: het Kaartspel is een spel dat je even snel tussendoor speelt. Ondanks de korte duur is dit een spel met verrassend veel gewicht! In het begin is het een beetje schatten waar je de cijfers zet, maar na tien minuten – met nog maar een paar plekken op de scorekaart over – ga je langs elk mogelijke optie om die ene hoge score te krijgen. Ik heb dit spel onder andere met mijn familie gespeeld, die over het algemeen de wat zwaardere spellen schuwen. Ondanks dat, vonden zij dit spel juist heel leuk en vroegen ze om hem de volgende keer weer mee te nemen. Een goed teken dus. Conclusie Qwinto: het Kaartspel is een vlot kaartspel dat dieper gaat dan je in eerste instantie zou vermoeden. Zeker in de tweede helft van het spel merk je dat er een interessante puzzel ontstaat. Het idee van “je hoeft nooit op je beurt te wachten” is een beetje vergezocht en ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen als tussendoortje misschien een beetje te zwaar is. Persoonlijk heb ik hier geen problemen mee, want het is een heerlijk spel om even je hersenen bij te kraken. Met de adviesprijs van net iets meer dan een tientje, kan het dan ook eigenlijk niet foutgaan bij het kopen van dit spel. Het is een uitdagende puzzel die zelfs in je eentje heel leuk kan zijn. Wat mij betreft een absolute aanrader dus. https://www.budgetspelen.nl/review/Qwinto:+het+Kaartspel_Bordspellen.html

 

Ook aanbevolen

Qwinto