Overzicht

age 8+ players 2 playtime 30
Nederlands

 

Inhoud

Ubongo - Het Duel

 

 

18 puzzelborden met 360 opdrachten

42 tegels

2 pionnen

1 dobbelsteen

1 scorebord

spelregels

 

Beschrijving

Ubongo – het snelle puzzelspel voor de hele familie – is nu ook beschikbaar als duel voor twee spelers. Ga met elkaar de strijd aan in deze variant met twintig tegels in allerlei vreemde vormen! Twee spelers dagen elkaar uit om dezelfde Ubongo-puzzel op te lossen. Zoals altijd bij Ubongo draait alles om de vraag: "Wie lukt het om als eerste zijn puzzelvlak volledig te bedekken?". De snelste speler krijgt een overwinningspunt en daarna dient de volgende opdracht zich alweer aan. Beslis het duel in jouw voordeel en word Ubongo-meester!

  • Tweespeler versie van het bekende Ubongo! Het bekende spel is uitgebouwd tot een uitdagend spel voor twee spelers. Het spelidee is gelijk gebleven, maar vele extra’s zijn toegevoegd.

  • Nieuwe puzzels! Op elk bord staan 20 puzzels afgebeeld. Een dobbelsteen bepaalt welke puzzel wordt gespeeld. Het spel kent in totaal 180 verschillende puzzels.

  • Nieuwe tegels! Elke speler heeft 21 verschillende puzzelstukjes tot zijn beschikking; naast de bekende puzzelstukjes dus ook een heleboel nieuwe vormen!

  • Variant voor gevorderde spelers: Het scorebord voorkomt dat een speler die altijd sneller is ook altijd zal winnen. Het spel blijft daardoor uitdagend en leuk voor beide spelers.

 

Afbeeldingen

Ubongo - Het Duel
 

Anderen over Ubongo - Het Duel

"Ubongo Het Duel heeft ervoor gezorgd dat ik weer nieuwe uitdagingen ben tegengekomen. Ik heb langer nodig om de meeste puzzels opgelost te krijgen. Het niveau van de puzzels is ingewikkelder dan bij het ‘normale’ Ubongo, en daagt uit. Hier is niet de tijd je grootste vijand, maar je tegenspeler. Wie is er sneller?  Doordat ik veel logisch inzicht heb meegekregen in de genen is het tot nu toe mogelijk gebleken alle puzzels op te lossen, zij het soms met behoorlijk wat denkkronkels. Ik ben dan ook van plan te proberen ze alle 180 te gaan oplossen, simpel omdat het uitdaagt. De speelvariant die het moeilijker maakt voor gevorderde spelers zal het spel leuker houden voor 2 spelers met een verschillend ruimtelijk inzicht. Al kan met oefenen iedere doorzetter zijn eigen scores verbeteren. Je ziet soms de oplossing bijna direct, of haast helemaal niet! Durven bewegen, draaien en vooral vrijuit durven denken (en de logica niet vergeten) zal uiteindelijk alle puzzels oplosbaar laten zijn voor iedere puzzelaar." https://onlybyme.nl/lifestyle/spellen/recensie-ubongo-het-duel-white-goblin-games/

 

Downloads

Speelhulp: Nederlands

 

Ook aanbevolen

Ubongo