Overzicht

age 8+ players 1-4 playtime 25
Nederlands

 

Inhoud

Ubongo

36 puzzelborden met 432 opdrachten

48 tegels (4 sets van 12 tegels)

1 dobbelsteen

1 zandloper

1 buidel

58 edelstenen

1 rondebord

spelregels

 

Video

 

Awards

Spel van het jaar 2009 in Zweden

Spel van het jaar 2008 in Noorwegen

Spel van het jaar 2007 in Finland

Beste familiespel 2005 in Oostenrijk

 

 

Uitbreiding(en)

Ubongo - Het Duel Ubongo - Het Kaartspel Ubongo Extreem Fun & Go
 

Beschrijving

UBONGO - Het snelle puzzelspel voor 1-4 spelers vanaf 8 jaar.

Iedere speler begint met een set van 12 tegels. Aan het begin van elke ronde krijgen de spelers een nieuw puzzelbord. De dobbelsteen bepaalt welke tegels gebruikt mogen worden in deze ronde. Dan wordt de zandloper omgedraaid. Alle spelers proberen tegelijkertijd het puzzelvlak op hun puzzelbord te bedekken met de opgegeven tegels.

Iedere speler die dat binnen de tijd lukt, roept 'Ubongo!' en trekt een edelsteen uit de zak - de twee snelste spelers krijgen een extra edelsteen van het rondespoor.

De speler die na 9 ronden de meest waardevolle verzameling edelstenen heeft, is de winnaar!

 

Afbeeldingen

Ubongo Ubongo
 

Anderen over Ubongo

"Ubongo was enkele jaren geleden één van de eerste spellen in onze collectie, het spel heeft ons over de jaren heen heel wat leuke momenten bezorgd. De nieuwe versie voelt erg vertrouwd aan, als je beide versies echter naast elkaar legt valt op dat het spel toch een positieve vooruitgang gemaakt heeft! Zelf zijn we misschien wel wat uitgekeken op de vrij eenvoudige puzzelopdrachten, maar toch komt Ubongo nog geregeld op tafel bij familiebezoekjes. Bovendien kan je de kinderen de gemakkelijke opdrachten laten maken terwijl je als volwassene de moeilijke opdrachten oplost. De puntentelling zorgde vroeger nogal voor wat chaos, je moest binnen de tijd je pion verzetten en een edelsteen nemen. Aangezien je toen zoveel mogelijk edelstenen van dezelfde kleur moest verzamelen kon je wel eens pech hebben met het verzamelen, dat had tot gevolg dat het niet altijd de beste puzzelaar was die er met de overwinning van door ging. De puntentelling verloopt nu op een andere manier, maar toch hebben we nog steeds gemengde gevoelens. Het is perfect mogelijk dat de traagste puzzelaar even veel punten heeft als de snelste, je moet gewoon geluk hebben dat je rode edelstenen uit de zak haalt. Het is alvast een verbetering, maar echt eerlijk is het in onze ogen nog steeds niet. Of dat erg is? Nee, want in het verleden bleek dat we toch onze eigen variant ontwikkelden op die puntentelling. Wat we missen in deze versie is de mogelijkheid om Ubongo met 5 of 6 spelers te spelen. Vroeger bestond hier een uitbreiding voor, als dat nu ook zou volgen dan zijn wij alvast kandidaat, want wat is er gezelliger dan een avondje puzzelen met de familie?

Conclusie: Ubongo is en blijft een top puzzelspel voor met de familie!" http://www.spellenmolen.be/ubongo/

"Het is een erg leuk en variërend spel wat al vaak uit onze spellenkast is getrokken."

 

 

Ook aanbevolen

Träxx (met afwisbare bordjes)