Overzicht

age 8+ players 2-5 playtime 15
Nederlands

 

Inhoud

Sushi Go!

108 speelkaarten

 

spelregels

 

 

Video

 

Beschrijving

Geef de sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent!

 

  • Uniek en zeer toegankelijk kaartspel dat gebaseerd is op het ‘kaart selectie’ mechanisme.
  • Beschikbaar in een leuk, klein doosje: ideaal kado
  • Internationaal ondersteund spel
  • Het spel is eenvoudig te leren, snel te spelen en toch interessant voor alle leeftijden.
  • 2 Varianten toegevoegd; kaarten in verschillende richtingen doorgeven en de 2 spelers variant.
  • Dit spel zal net als een lekkere maaltijd in een sushi restaurant, keer op keer overtuigen en vragen om nóg een keer.
 

Afbeeldingen

Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go! Sushi Go!
 

Anderen over Sushi Go!

"Ik verbaas mij soms hoeveel plezier een klein doosje kan geven. Sushi Go was voor mij dan ook een aangename verrassing. Het spel is makkelijk uit te leggen, speelt snel en ziet er erg leuk uit. Doordat het zo klein is (zowel in maat als in prijs) is het een fantastisch spel om overal mee naar toe te nemen. Op deze manier heb je een erg leuk spel in handen dat weinig mensen niet zouden willen spelen. Sushi Go ziet er "schattig" uit. De getekende stijl is aantrekkelijke en de kaarten zijn duidelijk en goed van elkaar te onderscheiden. Je ziet meteen wat de andere spelers voor zich hebben zonder op de kaarten te moeten kijken wat zij doen."

"Tegenwoordig is Card Drafting een populair en geliefd spelmachanisme geworden van veel mensen. We hebben dit eerder gezien in 7 Wonders en Blood Rage, om maar eens wat spellen te noemen. Dit zijn echter wat "grotere spellen" en het card drafting mechanisme hierin kan vrij lastig zijn en kan je spel enorm beïnvloeden. Sushi Go is het perfecte spel om mensen te leren hoe Card Drafting te werk gaat. Omdat de regels zo duidelijk zijn en de wijze van scoren op de kaarten zelf staat is dit een relatief makkelijk spel om te spelen. Omdat White Goblin Games het spel in het Nederlands heeft uitgegeven, is dit spel geschikt voor elke Nederlander die van spellen houdt. Als je het aan mij vraagt hoort dit spel thuis in alle huishoudens. Daar, naast Yahtzee, Kwartet en Pesten." http://www.board-game.nl/#!sushi-go/rf0d9

"Sushi Go is een leuke mix tussen geluk en een vleugje strategie."

“Op basis van het eenvoudig regelwerk, de geschiktheid voor zowel de veeleisende tafelschuimer als de gelegenheidsspeler, het interessant en schattig artwork, het steeds weer spannende spelverloop, het binnenzakformaat, het aangenaam enerverende gedoe met de pudding kaarten en de onweerstaanbare aantrekkingskracht die dit spelletje uitoefent op iedereen waarmee ik het tot nu toe heb gespeeld kan ik alleen maar besluiten dat 'Sushi Go!' een kaartspel is dat in de verzameling van elke zichzelf respecterende speler thuishoort.”

"De beste “Sushi Chef” wint en gaat met een gevulde maag aan een nieuw spelletje “Sushi Go” beginnen." http://www.bordspelgroep.nl/review-sushi-go/

Externe link (recensie): http://www.spellenmolen.be/?s=sushi+go "Sushi Go is een eenvoudige, snelle en vooral super leuke filler!"

"Je wordt al meteen vrolijk van de leuke en schattige illustraties, alweer een tinnen doosje van White Goblin dat er erg goed uit ziet. De spelregels zijn erg duidelijk geschreven, met een handig overzichtje achteraan om alles even op te frissen. Ondanks de eenvoud van de spelregels staat alles toch duidelijk beschreven zodat ook niet-spelers meteen aan de slag kunnen. De punten dat je met elk type sushi kan scoren staat ook op de kaart, je hoeft dus niet steeds terug te grijpen naar de spelregels. Deze filler is ideaal om mensen kennis te laten maken met het draft principe en is bovendien een ideaal tussendoortje voor iedereen die graag eens een spel op tafel legt. Het is eenvoudig en snel, maar toch heb je de nodige diepgang. Je probeert zelf uiteraard de beste menu samen te stellen, maar je houdt uiteraard ook in de gaten wat je buren aan het opbouwen zijn. Misschien kan je daar wel een stokje voor steken door ervoor te zorgen dat die geen set meer kan vormen? Of kies je toch je eigen weg? Het toetje, de pudding, zorgt hier wel degelijk voor de kers op de taart. Het levert dan wel geen punten op na de eerste en de tweede ronde, maar het is echt wel nuttig om aan het einde de meeste pudding te hebben. Of toch om er voor te zorgen dat je niet overblijft met de minste pudding, je wilt kost wat kost vermijden dat je 6 punten moet inleveren! Het zorgt dus voor een rode draad doorheen de drie rondes.

Een draft spel is in de meeste situaties leuk vanaf 3 spelers, maar Sushi Go kon ons zeker ook overtuigen met twee spelers! Het voegt een aantal elementen toe die je niet hebt met grotere spelersaantallen, je kan namelijk redeneren welke kaarten terug bij jou zullen komen. Er is ook een variant voorzien met een fictieve derde speler waarbij de spelers elk om beurt een kaart voor de dummy speler zullen moeten kiezen, zowel de variant als het basisspel hebben hun charmes. Deze filler zal bij ons (onafhankelijk van het aantal spelers) wellicht nog vaak op tafel verschijnen!"

"Een topper dus!" http://www.asaboardgamer.com/nl/sushi-go-recensie/

"Voor een snelle spellen hap terwijl je wacht op je maaltijd of even een amuse-bouche tussen twee grotere spellen door dan val je met Sushi Go! met je neus in de boter. De snelheid en toch de mogelijkheid tot strategie die dit schattige spel met zich meebrengt zorgt dat het op iedere tafel een gewenste gang is. Doordat het zo klein is (zowel in maat als in prijs) is het een fantastisch spel om overal mee naar toe te nemen. De simpele spelregels remmen nieuwe spelers ook niet om gelijk te genieten van het spel en de schattige afbeeldingen zijn de kers op de taart.  Een niet te missen kaartspel dat zeker zijn plek verdiend naast oude getrouwe UNO en kwartet in de spellenkast." http://avo-blog.nl/2017/06/23/bordspel-review-sushi-go/

 “Sushi Go! in een notendop? Gecondenseerd en verslavend draften.” “Sushi Go! = Sushi Stay!” http://detafelplakt.skynetblogs.be/archive/2014/08/25/sushi-stay-8265584.html 

 

Ook aanbevolen

Pittige Pepers