Overzicht

age 8+ players 3-10 playtime 10
Nederlands

 

Inhoud

1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel)
 • 16 Rolfiches
 • 16 kaarten
 • Spelregels
 

Video

 

Beschrijving

1 NACHT WEERWOLVEN & WAAGHALZEN is een snel spel voor 3-10 spelers, waarin iedere speler een andere rol speelt: een lafhartige weerwolf, de listige onruststoker, de behulpzame ziener of één van de andere karakters met elk een unieke speciale vaardigheid. Bij aanvang van de dag kiest het dorp wier er gelyncht gaat worden... want men hoeft slechts één weerwolf aan te wijzen om het spel te winnen.

De Nederlandstalige app voor 1Nacht:Weerwolven&Waaghalzen is GRATIS te downloaden:  

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/1-nacht/id966681129?ls=1&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beziergames.onenightnl

 

 • Iedereen zal het hele spel meespelen, er is geen vroegtijdige uitschakeling.
 • Er is geen spelleider nodig, alleen een omroeper. (In plaats van de omroeper kun je ook gebruikmaken van de gratis app die verkrijgbaar is op www.whitegoblingames.nl)
 • Door de verschillende rollen en de mogelijkheid tot het wisselen van rollen krijgt ieder spel verrassende wendingen.
 • Ideaal partyspel voor kleine en wat grotere gezelschappen.
 • Het spel heeft een korte speelduur met verrassend karakter. Het is snel te herspelen en zal iedere keer verschillen.
 

Afbeeldingen

1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel) 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel)
 

Anderen over 1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen (basisspel)

"Wij zijn hier thuis fan van dit spel! We spelen het graag als gezin. Het spel is simpel om te leren. De regels om te kunnen beginnen zijn heel makkelijk. Wel spelen we dit spel het liefst in het weekend of tijdens de vakanties, omdat het spel zo leuk is dat je meerdere potjes speelt en voor je het weet is er al zo twee uur voorbij en is het bedtijd voor de kinderen. We hebben dit spel de eerste keer gespeeld met familieleden (in het Engels) en hebben het spel daarna zelf gekocht in het Nederlands om het ook met onze kinderen te kunnen spelen.

Het spel is heel erg leuk en ook erg spannend. Je begint door te kijken wat je rol gaat zijn. Tijdens de nacht mag je jouw ogen openen en doen wat bij jouw rol hoort.

 • De weerwolven zien of ze alleen zijn of zien wie de andere weerwolf is.
 • De ziener mag één kaart van de medespelers of twee kaarten in het midden bekijken.
 • De dief mag zijn kaart omruilen met die van een medespeler en dan de nieuwe kaart bekijken. Het kan dus zijn dat de dief op deze wijze een weerwolf wordt. De weerwolf van wie de kaart is gestolen weet dus niet dat hij geen weerwolf meer is. Natuurlijk gaat de vorige dief deze ruil niet zomaar vertellen!
 • De onruststoker verwisselt de kaarten van twee spelers. Het kan dus zomaar zijn dat je nu zonder het te weten de weerwolf bent.
 • Er zijn ook nog andere rollen die je mag kiezen, maar bovengenoemde rollen worden aangeraden om mee te beginnen.

Er valt veel te overleggen samen! En dat allemaal binnen de tijd. Hebben jullie al veel potjes samen gespeeld? Je kan wisseling in het spel aanbrengen door nieuwe rollen uit te proberen. Het spel geeft je best veel keus. Verder nog een opmerking waar je misschien wat aan hebt als je dit spel straks ook speelt. Let er op hoe groot je het weerwolventeam maakt in je spel. We hebben een potje met ons vijven gespeeld met een volgeling en twee weerwolven tegen twee dorpelingen. Het weerwolventeam kon al vrij snel met drie personen op één dorpeling stemmen en zo heel makkelijk winnen. Dat was helemaal niet spannend meer. Het potje was spannender geweest als er een looier in het spel was. Dan had het weerwolventeam goed moeten uitzoeken op wie ze zouden stemmen, omdat ze anders nog steeds zouden verliezen als ze de looier aanwezen. Dit brengt dan weer wat meer spanning in het spel. Maar dit komt later pas aan de orde wanneer je andere rollen gaat gebruiken in je spel. Je begint met de aangegeven rollen en dat is echt super leuk!" https://www.jufjannie.nl/2019/02/28/1-nacht-weerwolven-waaghalzen/

 

Errata

Geen

 

Ook aanbevolen

Weerwolven & Waaghalzen