Overzicht

age 10+ players 2-5 playtime 45
Nederlands Frans Engels Duits

 

Inhoud

Völuspá (New Edition)
 • 60 tegels (basisspel)
 • 25 tegels (uitbreiding)
 • 5 scoreschijfjes
 • 5 ‘+50/+100’ fiches
 • scorebord
 • spelregels
 

Uitbreiding(en)

Völuspá: Drakkar (Mini-expansion) Völuspá: Lightning Bolt (Mini-expansion) Völuspá: Order of the Gods (expansion)
 

Beschrijving

In het oudste gedicht van de Noorse Mythologie, vertelt de Völuspá het verhaal over de eindeloze strijd tussen machtige goden, gevaarlijke schepsels en vergeten rassen. Welke wezens overheersen elkaar? Zullen de Valkyries Thor overmeesteren? Zal Odin de strijd met de bedrieger, Loki, overleven? Elke keer loopt het verhaal weer anders af en zal een nieuwe kracht overheersen. De spelers spelen tegels uit met verschillende karakters en schepsels uit de Noorse Mythologie. Zij proberen de andere tegels te overheersen om daarmee punten te scoren. De speler die de meeste punten scoort met het overheersen van tegels wint het spel.

 

Als je de eerste uitbreiding ORDER OF THE GODS ook hebt bevelen we de volgende sets aan:

* Order of the Gods: alle tegels uit het basisspel en alle tegels uit 'Order of the Gods' om alle nieuwe krachten te leren kennen.

* King of the Giants: alle tegels uit het basisspel, Hermod en Jotunn uit de (basis)uitbreiding en Freya en Niohoggr uit  'Order of the Gods'.

* Rise of the Serpents: alle tegels uit het basisspel, Zeeslang en Hel uit de (basis)uitbreiding en Freya en Dwerg uit 'Order of the Gods'.

* Master of Ravens: alle tegels uit het basisspel, Hermod en Hel uit de (basis)uitbreiding en Raaf en Niohoggr uit 'Order of the Gods'.

 

 

 

 • Heel snel te leren tegellegspel met behoorlijk veel diepte; slechts één pagina aan spelregels.
 • Heel veel tactische mogelijkheden: plaats een tegel en maak gebruik van de speciale krachten (blokkeer, vang of intimideer) om een rij te domineren en punten te scoren.
 • Basisspel bevat 8 schepsels en goden met hun eigen, unieke krachten en vaardigheden.
 • Een volwaardig bordspel voor een mooie prijs: verpakt in het succesvolle doosformaat van titels als Rattus en Lost Temple.
 • Doos bevat reeds een uitbreiding, met nóg 4 schepsels met unieke, speciale krachten, voor nóg meer strategische mogelijkheden.
 • Uniek thema en hele mooie vormgeving van Piero (o.a. Lost Temple).
 

Afbeeldingen

Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition) Völuspá (New Edition)
 

Anderen over Völuspá (New Edition)

"Wat ik persoonlijk een heel groot pluspunt vind aan dit spel is dat het vers, fris en nieuw aanvoelt. De karakters zijn prachtig in beeld gebracht en het geheel ziet er netjes en verzorgd uit. Ik ben zelf een enorm fan van onder andere Noorse mythologie en was dan ook blij verrast met alle karakters die ik herkende in de doos. Een ander groot pluspunt is dat de doos ook gelijk een uitbreiding bevat met extra karakters en diepgang. Wat maakt dat het spel niet snel verveeld. De korte speluitleg maakt dat je snel kunt gaan beginnen met spelen en dat is natuurlijk altijd wat je het liefste doet met een nieuw spel!" https://www.pinkgraphics.nl/gezelschapsspellen/voluspa/

 

Downloads

Spelregels: Duits
Spelregels: [download_lang_]
Spelregels: Nederlands
Spelregels: Frans
Spelregels: Engels
Spelregels: Duits

 

Ook aanbevolen

Völuspá: Order of the Gods (expansion)